Fem tips på hur du syns på Instagram

01/11/2018

Först och främst handlar det såklart om att skriva bra inlägg som är intressanta, informativa eller underhållande. Dessutom gäller det även att ha en kontinuitet. Om du bygger upp en förväntan på att leverera så bör du hålla det löftet.

 

Men sen då? Du skriver ett bra innehåll som du postar regelbundet.

 

Hur ska du bli hittad på Instagram?

 

5 heta tips för att höja din synlighet:

 

  1. Följ gärna och gilla tillbaka de som följer och gillar dina inlägg. Det är ett socialt forum, glöm inte det! Det gäller att vara generös och lyfta andra. Du bygger bilden av dig själv, och du vill antagligen att den ska vara så positiv som möjligt, eller hur?

  2. Använd dig av hashtags. Dessa är sökbara och dessa bör ligga sist i inlägget för en smidigare sökfunktion. Du kan använda dig av hashtags som är relevanta för ditt inlägg eller hashtag som trendar just nu eller hashtags som din målgrupp använder sig av.

  3. De hashtags som du själv har använt i ditt inlägg kan nu återanvändas genom att klicka på dessa. Du får då upp inlägg där hashtaggen använts, skapa relationer, gilla eller kommentera dessa inlägg. Viktigt är naturligtvis att du är genuint intresserad eller tycker om inlägget. Våga ta kontakt med personer som är intresserade av samma som du skriver om.

  4. Klicka upp listan på dina följare och välj ut någon som du gillar. Klicka upp dennes profil och därefter på dennes följarskara. Skapa relationer, gilla eller kommentera. Allt med måtta och klass förstås. Dessa följer och intresserar sig för någon som följer och intresserar sig för dig.

  5. Glöm inte dina egna befintliga följare! Var social, generös och delaktig.

Detta är ett arbete som tar både tid, energi och kreativitet med du kan få en hel del tillbaka.

 

Lycka till!

 

 

Dela på Facebook
Twittra
Dela på Linkedin
Pinna inlägg
Please reload

Prenumerera på bloggen
Senaste inlägg
Please reload

Sök efter taggar
Följ mig:
  • Solenum på facebook
  • Solenum på Instagram
  • Solenum på Linkedin

Solenum 2020 | kontakt@solenum.se | Tumba