top of page

Checka av dessa 5 steg!


Ditt företag har ett facebookkonto. Bra, men räcker det och hur kan du göra för att synas i flödet?

Att ha ett företagskonto är en början och (såklart) en nödvändighet för att ta plats i sociala kanaler. Nu kan ni börja bygga er närvaro på ett långsiktigt och hållbart sätt och bli en självklar aktör inom ert område.

Har ni checkat av dessa fem steg?

1. Börja med att ha en plan. Var är ni och vart är ni på väg? Vilka vänder ni er till och på vilket sätt kan ni lösa era kunders behov? Vilka plattformar finns de på och mycket tid kan ni på företaget sätta av för marknadsföring?

2. Skriv bra innehåll av god kvalitet som lockar och får kunden att vilja läsa mer. Bra exempel på detta kan vara informativt, humoristisk, storytelling kring företaget och framför allt relevant för kunden. Lägg ner tid på att få bra formuleringar med en personlig känsla.

3. Tänk visuellt! Vilka bilder ska ni använda? Köpta eller egna bilder, kanske till och med rörligt material? Vilka färger drar till sig just er målgrupp? Då sociala plattformar som fokuserar på bild (ex Pinterest och Instagram) är på raketuppgång, kan ni fokusera på att bygga snygga och målinriktade moodboards där.

trädgårdsredskap

4. Får ni likes och kommentarer på era inlägg? Kul, det betyder att ert innehåll funkar och engagerar! Jobbet är dock inte slut än, det är av stor vikt att ni finns där och följer upp, besvarar kommentarer och frågor och framför allt visar att ni finns där för era kunder och läsare. Att låta en negativ kommentar hänga för sig själv under en längre tid är…ja ni fattar, inget vidare för varumärket. Och vad är då en längre tid? Det beror naturligtvis på sammanhanget, men tipset är att ni bevakar kontot ungefär varannan timme. Smart är också att det inte är en ensam person som sköter detta på ert företag, utan att ni har en utsedd redaktion som hjälper varandra kolla av era konton.

Tänk kontinuitet, relevans och relation!

5. Mät era framgångar! Bestäm en startpunkt som ni kan mäta ifrån. Ta hjälp av verktygen som är gratis, exempelvis Google Analytics och Facebooks analysverktyg. De ger er en bra bild av hur läget är, hur ni kan justera både annonsering och hemsidans funktion och SEO.

Uppåtgående kurva

bottom of page