top of page

10 saker du bör undvika på sociala kanaler

Okej, först och främst vill jag klargöra att jag egentligen inte gillar regler kring hur man ska eller inte ska göra på sitt sociala-medie-konto. Jag tycker att du ska få vara dig själv och inte automatiskt stöpas in i en utvald form.


Med det sagt så kommer här10 tips till vad du bör undvika.

1. Köpa följare.

Jag vet, de allra flesta av er tänker att det är självklart. Ändå är det oväntat många som funderar och kanske klickar på köpknappen.

Dessa följare är inte några som väljer att följa dig. Kanske är en del av dessa faktiskt riktiga människor, men tjänsten är fortfarande köpt och inte självvald.

Gör det inte, du kommer bara att ångra dig.


2. Följa andra för att få följare tillbaka.

Med risk för att låta betydligt yngre än vad jag är (😏), men det är sååå 2017. Du bör följa de som du vill följa, inte som en företagsstrategi.


3. Glömma bort ljuset i dina reels, foton eller videos.

Trist, mörkt och svårt att se gör att vi scrollar förbi ett inlägg. Gå ut utomhus, ställ dig vid ett fönster eller investera i bra ljus!


4. Ta för långa pauser.

Självklart kan du logga ut under en tid, ett par veckor eller så, men om dessa veckor blir till månader och år, kommer du att tappa följare och få en uppförsbacke när du väl är tillbaka.


5. Lägga textboxarna utanför bild i dina reels.

När du skapar dina reels och adderar text, var observant på de tunna linjerna som centrerar bilden. Om du lägger text, gif:s eller annat utanför, kommer de antagligen inte heller synas för tittaren.


6. Inte svara på kommentarer.

Du vill ha uppmärksamhet till ditt konto, du vill att folk ska interagera med det och du vill skapa relationer. Då är första steget att ta tillvara på de kommentarer som du får, låt de inte hänga i luften obesvarade.


7. Scrolla utan mål.

Det här tipset vänder sig till dig som använder Instagram i ditt företag. Vill du ha resultat på plattformen, behöver du behandla det därefter; som ett företag.

Scrolla gärna för content-idéer, bygga relationer och för att utvecklas, undvik däremot scroll i timmar som inte leder någonstans.


8. Lägga text på bild som inte är kontrasterande nog.

Ibland får estetiken backa något för det praktiska. Om du vill att vi ska se ditt budskap, behöver det vara läsbart.


9. Skylla på algoritmen om du inte är nöjd över resultaten.

Algoritmen är maskininlärning, den värderar ingenting. Kolla in din statistik och lär dig att se vad som funkar för din målgrupp och gör mer av det!


10. Vara blyg, osäker eller förminska dig själv.

Alla är upptagna med att tänka på hur de själva ser ut, om den där reels-övergången är cool nog eller om texten funkar eller inte, så sluta vara så försiktig!

Ut och testa saker, experimentera, gör fel och lär dig. Det är så du blir bättre!


Du vet väl att jag finns här för dig?

Maila mig om du vill få en rejäl skjuts framåt genom individuella 1:1-sittningar!


Lycka till!

Comments


bottom of page