top of page

Mina 8 viktigaste insikter som företagare online


Det är inte förrän man medvetet stannar upp och tittar tillbaka, som man inser sin egen utveckling.

Att tuffa vidare och hela tiden fokusera på det man har framför sig, alla ”borde-saker”, skapar utveckling, men kan också skapa stress.

Man blir liksom aldrig klar med något.Här är mina viktigaste insikter som företagare online:


Saker tar tid.

Ofta väldigt mycket längre tid än man räknar med.

Det innebär att planeringar ofta spricker och man finner sig själv jaga ifatt, istället för att vara pro-aktiv.

Tankar om att man själv är otillräcklig eller ofokuserad kan lätt smyga in. Därför är det klokt att vara medveten om detta och lägga till 20% mer tid till det man planerar att göra och gilla läget.Vänner, familj och bekanta är inte lika entusiastiska i dina projekt, som du är.

Och det är helt okej. Det här är din dröm, dina visioner och dina mål. Inte deras.

Släpp tanken på att de ska stötta, peppa och heja på dig i alla lägen, och gör det här för dig och din målgrupp istället.

Du kommer att hitta personer som hejar på dig online.Det finns nackdelar med att ta plats i flöden online.

Du syns och blir offentlig på ett helt annat sätt, än om du endast postar inlägg för dina närmaste. Och det finns vissa personer som tror att man kan bete sig och skriva vad som helst till offentliga personer.

Troll, hat och allmänt trista kommentarer är svårt att värja sig emot, men kom ihåg att du styr ditt eget flöde och din digitala arbetsplats – radera vid behov. Dessa personer har ingen rättighet att förpesta dina inlägg.Skalbarheten är enorm.

Du kan, med de rätta strategierna, målen och arbetsinsatsen, nå hur många miljoner människor som helst. Det går inte att jämföra med om man är fast i en månadslön.

Det här kan vara en otrolig sporre, men även en stressfaktor, vilket leder till nästa punkt.Det finns alltid något att göra.

Att konstant tänka att jag borde göra det eller det, istället för att sitta här och kolla på Netflix, är något jag fortfarande arbetar med.

Det finns alltid inlägg att skapa, foton att ta, bloggtexter att skriva, statistik att analysera, freebies att skapa och hemsida att uppdatera.

En ständig utmaning att hitta balans mellan jobb och ledighet.Det går fortare om man betalar en slant och annonserar.

Jag ser ofta personer som menar att de har byggt upp allt utan en krona i annonsering. Kanske stämmer det, vad vet jag?

Det jag däremot vet, är att som företagare har man oftast inte tid att endast förlita sig på organisk tillväxt, annonsering kan vara ett välbehövligt komplement.

(Jag undrar hur långt Ica hade kommit om de endast hade förlitat sig på mun-till-mun-metoden?)Det finns alltid de som endast vill vara gratis-ätare.

Och det är helt okej. Du kommer alltid ha personer som endast vill ta del av dina tips, metoder och insikter, så länge de är gratis i ett inlägg eller freebie.


Min filosofi är att alltid leverera ett stort värde i mina gratisgrejer, för jag vet hur mycket större steg och kunskaper mina betalande kunder får.

Det är en stor skillnad i gratis och betalt, även när gratismaterialet ger dig enormt mycket.Att tänka tar dig ingenstans, du måste göra.

Det är lätt att fastna i tänket ”jag ska bara ta den här kursen först, sedan är jag redo”.

Jag älskar att lära mig saker och köper minst en större kurs eller mentorskap varje år. Men jag stannar inte där.

För varje utbildning jag har köpt, tar jag sedan steg, implementerar omedelbart det jag har lärt mig.

Att tänka utan att göra, gjorde jag tillräckligt många år i mitt liv.Genom att kontinuerligt arbeta med sitt eget mindset och inse möjligheterna, istället för alla hinder, är ett evigt pågående arbete.

Vi har Jante att fäktas emot, vi har tyckanden från vår direkta omgivning att tacklas med och framför allt har vi våra egna tankar att negligera.


Jag gillar det välkända citatet ”Om du visste att du inte kunde misslyckas, vad skulle du göra då?”

Så vad stoppar dig?

Comments


bottom of page